Toivakka-yhtiöt tänään

Toivakka-yhtiöiden päätoimialana on kiinteistökehittäminen, kiinteistösijoittaminen ja rakentaminen. Yhtiöllä on kokemusta myös kasvukeskusten kehittämisestä. Toiminta keskittyy pääasiassa Itä-Suomeen (Mikkeli, Kuopio, Joensuu ja Savonlinna) sekä 5-tietä etelään aina pääkaupunkiseudulle asti. Yhtiö etsii jatkuvasti uusia kehittämis- ja sijoittamiskohteita.

Kiinteistökehittämisen parhaita referenssejä ovat Kauppakeskus Akseli Mikkelissä ja Mikkelin Toriparkki. Kauppakeskus Akseli on lähes 50 erikoisliikkeellään Etelä-Savon monipuolisin muotikaupan Kauppakeskus, jonka pinta-ala on noin 12.000 m2. Se on myös samalla Toivakka-yhtiöiden sijoituskohde. Mikkelin Toriparkki on yksityisten kiinteistönomistajien rakennuttama yli 600-autopaikan pysäköintilaitos Mikkelin Torin alla. Toivakka-yhtiöt toimi toriparkin kokoonjuoksina ja on edelleen sen yksi suurimmista omistajista.

Kiinteistösijoittamisen kohteita Toivakka-yhtiöillä on eri puolella Etelä- ja Pohjois-Savoa. Nämä kohteet sijaitsevat pääasiassa joko kaupunkien keskustojen arvotonteilla tai liikealueiden Prime-kohteissa.

Rakentamisessa Toivakka-yhtiöt keskittyvät kaupunkikeskustojen arvoasuntojen rakentamiseen sekä julkiseen- ja liikerakentamiseen. Toivakka-yhtiöihin kuuluvan JL-Rakentajat Oy:n tämän hetken hankkeita ovat mm. Veturipuisto Mikkelin keskustassa torin ja sataman välissä, Torikartano Kuopion Torin kulmalla ja upea Penttilänrannan alue Joensuussa joen rannalla.